24 Απριλίου 2017

Α' γύρος γαλλικών εκλογών, ευκαιρία για επίδειξη δημοκρατικότητας



Είναι εύκολο να δηλώνεις δημοκράτης όταν απέναντί σου έχεις τη Χρυσή Αυγή στη χώρα μας ή την Λεπέν στη Γαλλία (όπως άλλους ακροδεξιούς υποψήφιους στην Ολλανδία, στην Αυστρία και σε άλλες χώρες προηγουμένως). Και να χαρακτηρίζεις φασίστες κι εθνικιστές όσους τους ψηφίζουν και να ξεμπερδεύεις χωρίς πολλή σκέψη. Έτσι δεν κάνεις τον κόπο να προσπαθήσεις να καταλάβεις πώς έγινε και όλοι αυτοί οι πολίτες, που καμιά σχέση δεν είχαν με εθνικισμό ή φασισμό, σε όλες αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν ξαφνικά (;) να ψηφίσουν αυτούς τους υποψήφιους. Και μπορεί τελικά αυτοί οι υποψήφιοι να μην κερδίζουν τις εκλογές, αλλά είναι σίγουρο ότι όσο η κατάσταση στην Ευρώπη παραμένει ίδια (ή και χειροτερεύει σε κάποιες χώρες), θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το ίδιο έργο, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα έχει πάντα το ίδιο τέλος. Αρκεί κανείς να δει, ότι όσο συνεχίζεται η γερμανική πολιτική φτωχοποίησης των ευρωπαϊκών λαών, αυξάνεται ο αριθμός αυτών που παρασύρονται από τις ακροδεξιές λαϊκίστικες κορώνες.

Διάβασα σήμερα κάποιες αναλύσεις για το αποτέλεσμα του α’ γύρου των γαλλικών εκλογών. Οι γράφοντες βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν πόσο δημοκράτες είναι, επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο. Είναι οι ίδιοι που θεωρούν δημοκρατικό να αγωνιούν πότε θα κλείσει μια ακόμα αξιολόγηση με όρους που θα κλείσουν αρκετές χιλιάδες ακόμα επιχειρήσεις, θα στείλουν στην ανεργία αρκετές χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους, θα αυξήσουν κατά αρκετές χιλιάδες τους απόμαχους της ζωής  που θα οδηγηθούν στην απελπισία (τα περήφανα γηρατειά! θυμάστε;) και θα αφαιρέσουν με πρόσθετα φορολογικά βάρη και τις τελευταίες καταθέσεις που κάποιοι μάζευαν μια ζωή. 

Σε όλους αυτούς τους αναλυτές η Λεπέν και η κάθε Λεπέν προσφέρει μια υπηρεσία: να δείξουν ότι είναι δημοκράτες. Άρα, εφόσον είναι δημοκράτες, όλα τα αντισυνταγματικά μέτρα που στηρίζουν τον υπόλοιπο καιρό είναι για το καλό της Δημοκρατίας! Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε!

ΥΓ: Σε καμία από τις αναλύσεις που διάβασα σήμερα το πρωί, δεν αναγραφόταν η λέξη Γερμανία! Τυχαίο;  (Δεν αμφιβάλλω ότι κάποιοι θα την αναφέρουν, όμως στα 4-5 άρθρα που διάβασα δεν υπήρχε αυτή η λέξη).

ΥΓ2: Και προσοχή, όταν ο Πρόεδρος Παυλόπουλος  αναφέρθηκε χθες στα "υπολείμματα του ναζισμού και του φασισμού", μην πάει το μυαλό σας αλλού...
GreekBloggers.com