22 Μαρτίου 2014

(Σημιτικές) Ελιές και (Megaλα) Ποτάμια



Είναι φανερό (και λογικό) το γεγονός ότι η μνημονιακή παράταξη προσπαθεί να βρει τρόπους να διατηρηθεί στην εξουσία.
Για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω, η ΝΔ -  αν ληφθεί υπόψη η πολιτική που ακολουθεί - διατηρεί ποσοστά ακατανόητα υψηλά. Σίγουρα την ψηφίζουν αυτοί που έχουν ωφεληθεί από τα μνημόνια.  Επίσης εκείνοι που την υποστηρίζουν με φανατισμό οπαδικού χαρακτήρα. Ακόμα παλαιοί ψηφοφόροι της που χαρακτηρίζονται από πολιτική αρτηριοσκλήρωση. Είναι όμως όλοι αυτοί τόσοι, ώστε να αγγίζουν το 20%; Πρέπει να είναι, αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις! Και φυσικά, όλοι αυτοί δεν συγκινούνται από την - με υπαιτιότητά της, κυρίως - καταβαράθρωση του όποιου πολιτικού επιπέδου υπήρχε (που δεν ήταν άλλωστε και σε ψηλό σημείο).
Τα ποσοστά αυτά, πάντως, δεν είναι αρκετά για να της επιτρέψουν να συνεχίσει να επιτελεί το "θεάρεστο" έργο της. Το έργο τής ολοκλήρωσης της φτωχοποίησης της μεγάλης πλειοψηφίας των ελλήνων, καθώς και της απορρόφησης όποιων ψίχουλων από καταθέσεις τούς έχουν απομείνει.

Οπότε είναι επιτακτική η ανάγκη να βρει συνεργάτες/συνενόχους, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει και να εκτελεί τις εντολές των ξένων αφεντικών της. Ο σημερινός συνεταίρος της το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι μας τελείωσε. Άρα, μια λύση υπάρχει: να δημιουργηθεί ένα κόμμα Δούρειος Ίππος.
Πρώτη προσπάθεια οι 58 και η Ελιά. Ήταν όμως πολλά τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μαζεύτηκαν σ'αυτό το κατασκεύασμα, με αποτέλεσμα να μην είναι πειστικό πως πρόκειται για κάτι διαφορετικό, ώστε να το ακολουθήσουν οι πρώην ψηφοφόροι του κόμματος που έριξε τη χώρα στα μνημόνια. Πόσω μάλλον όταν την συνεπικουρεί και ο Βενιζέλος! Εξάλλου διέρευσε ότι από πίσω κρύβεται και ο Σημίτης. Διατηρείται πάντως στην ενεργό δράση και προβάλλεται σε κάποιο βαθμό από τα συστημικά ΜΜΕ δίνοντας την ευκαιρία να το ψηφίσουν οι αμετανόητοι "ακόλουθοι" των προβεβλημένων τόσα χρόνια πράσινων πολιτευτών.
Έγινε όμως φανερό ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα κόμμα που δεν θα περιέχει τα φθαρμένα στελέχη που φέρουν τη ρετσινιά του εκτελεστή του ελληνικού λαού. Ένα κόμμα όμως ελεγχόμενο που θα είναι πρόθυμο να στηρίξει τις μνημονιακές πολιτικές. Έτσι, από τα σπλάχνα του mega ανασύρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, συμπαθητική φιγούρα με επιτυχημένη εκπομπή, του οποίου οι απόψεις όπως διατυπώνονταν στην ιστοσελίδα του protagon ήταν αυτές που χρειάζονταν οι "δανειστές" μας και οι ιθαγενείς υπάλληλοί τους. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που οι πληροφορίες λένε ότι είχε ακουστεί και για επικεφαλής των 58. Ένα πρόσωπο που βγάζει μια θετική ενέργεια και που έχει το πλεονέκτημα ότι δεν προέρχεται από τα γνωστά "τζάκια", μια ιδιότητα που μπορεί να επηρεάσει θετικά τους απλούς ανθρώπους, προβαλλόμενη κατάλληλα από τα γνωστά ΜΜΕ. Ο ίδιος μάλιστα, παρά τις καταγεγραμμένες απόψεις του, αυτοπροβάλλεται ως κεντροαριστερός «παίρνοντας όμως και …ιδέες από τα δεξιά»!

Αυτοί που έχουν αναλάβει την προβολή αυτού του κόμματος διαφημίζουν τη διαφορετικότητά του, συνθήκη αναγκαία για να παρασυρθεί ο απαραίτητος αριθμός ψηφοφόρων. Επιπρόσθετα έπρεπε να πλαισιωθεί από άτομα με γνωστές απόψεις, με απόψεις που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την υποτέλεια στα μνημόνια. Κρίνοντας από τα κείμενα συμμετεχόντων στο πλάνο αυτό που έχουμε διαβάσει - όπως πχ του Ν.Δήμου ή του Ν.Μαραντζίδη - φαίνεται ότι τα άτομα αυτά βρέθηκαν. Και μόνο το γεγονός ότι τα συστημικά ΜΜΕ προβάλλουν υπερβολικά το νέο αυτό κόμμα, συνεπικουρούμενα πάντα από τα γραφεία δημοσκοπήσεων, μας λέει πολλά. Τη στιγμή μάλιστα που έχουν δημιουργηθεί και άλλα κόμματα, την ύπαρξη των οποίων πληροφορηθήκαμε τυχαία, αφού τα κατευθυνόμενα μέσα δεν αφιέρωσαν ούτε μια φράση γι’αυτά!
Η δυσμενής πρόβλεψη είναι πως θα καταφέρουν να πείσουν αρκετούς από τους ευρισκόμενους υπό την επήρεια του "δόγματος του σοκ" πολίτες, ότι με αυτό το κόμμα γεννήθηκε η ...ελπίδα για τη χώρα. Το ποσοστό που θα πάρει το Ποτάμι στις ευρωεκλογές θα καθορίσει και τη συνέχεια. Δεδομένου ότι αυτές οι μέθοδοι έχουν αποδώσει στο κοντινό παρελθόν, γιατί να μην αποδώσουν και σε αυτήν την περίπτωση;

Οπότε ...αλλοίμονό μας!
GreekBloggers.com