25 Φεβρουαρίου 2014

Μήπως σκοπός είναι η δημιουργία μιας "σοβαρής" Χρυσής Αυγής;

Παρακολούθησα χθες τη νύχτα στο Star μεγάλο μέρος της εκπομπής του Ν.Χατζηνικολάου με θέμα τις διώξεις εναντίον των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για ένα θέμα που μου προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, επειδή το να περάσει η εξουσία σε ένα κόμμα νεοναζιστικού εθνικιστικού τύπου είναι η μόνη εξέλιξη που θεωρώ χειρότερη για τη χώρα μας σε σχέση με την τωρινή της κατάσταση, τη διακυβέρνηση δηλαδή της χώρας από ξένους επικυρίαρχους (τους κατ’ευφημισμόν αποκαλούμενους «δανειστές») μέσω ιθαγενών πολιτικών οργάνων.
Αναρωτιούνται πολλοί: είναι δυνατόν να βρεθεί η Χρυσή Αυγή στην εξουσία; Θα απαντήσω θετικά και να γιατί:
Θεωρώ λάθος πολιτική τον εγκλεισμό των βουλευτών της στη φυλακή, βασιζόμενος σε αντίστοιχα ιστορικά γεγονότα. Και κυρίως αν θυμηθούμε ότι, όταν ο Χίτλερ φυλακίστηκε το 1923, ο αριθμός των οπαδών του ήταν αμελητέος, ενώ όταν μετά από κάποιους μήνες αποφυλακίστηκε, οι οπαδοί του είχαν πολλαπλασιαστεί!


Χαρακτηριστικά, ενώ τα δημοσκοπικά ποσοστά της Χ.Α. φαίνονταν να πέφτουν μετά τη δολοφονία του Φύσσα, άρχισαν να ανεβαίνουν μετά τη σύλληψη των πρώτων μελών της.
Οι ανιστόρητοι που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική αρνούνται να δουν τις αιτίες που οδηγούν πολίτες να στραφούν προς το «κόμμα» αυτό (ή δεν τους συμφέρει να το δουν). Πιστεύουν ότι δείχνοντας στην τηλεόραση μέλη της με όπλα ή ακόμα συγκεντρώσεις τους, όπου κραυγάζουν με αστείο πραγματικά τρόπο διάφορα συνθήματα, θα αποτρέψουν το δυνάμωμά της. Ενώ καταφέρνουν το αντίθετο! Αυτοί που ψήφισαν τη Χ.Α. (εξαιρουμένου του αρχικού -αμελητέου αριθμητικά- πυρήνα της) δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τη ναζιστική ιδεολογία, θετικό ή αρνητικό, το έκαναν μόνο για να «πονέσουν» τα κόμματα εξουσίας και θα το κάνουν όλο και περισσότεροι, όσο αντιλαμβάνονται ότι αυτό συνεχίζει να τα ενοχλεί. Ενώ παράλληλα, η τηλεόραση - που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο για την ενημέρωση των παρασυρόμενων - έχει περιπέσει σε τόση ανυποληψία από τα μνημονιακά παπαγαλάκια των βραδινών ειδήσεων και πολιτικών μαγκαζίνο, που δεν μπορεί να επηρεάσει πλέον κανέναν.
Επειδή όμως είναι μεγάλο το θέμα αυτών που ψηφίζουν Χ.Α. και του σκεπτικού τους (αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο) θα πρέπει να επανέλθω σε μελλοντικό post, αφού τώρα πρέπει να δικαιολογήσω τον τίτλο του σημερινού post.

Θέλω να καταθέσω, λοιπόν, κάποιες σκέψεις, που ελπίζω να είναι «τραβηγμένες» και να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα, ...αλλά με τόσα που έχουμε δει, τίποτα δεν αποκλείεται.
Έχουμε όλοι καταλάβει ότι οι ξένοι «δανειστές» θα ήθελαν να αποφύγουν την περιπέτεια, να βρεθούν να κουβεντιάζουν με κάποια ελληνική κυβέρνηση λιγότερο υπάκουη από την τωρινή. Άρα, θα έκαναν τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία το καλό παιδί ο Αντώνης. Μόνο που αυτοδύναμη η ΝΔ δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση να βγει. Οπότε χρειάζεται συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα. Ο τωρινός συνεργάτης της το ΠΑΣΟΚ είναι πιθανό να μην μπει στην επόμενη βουλή, αλλά και να μπει, ο αριθμός των βουλευτών του είναι βέβαιο ότι δεν θα επαρκεί. Έτσι θα χρειαστεί να συνεργαστεί με κόμμα με διψήφιο ποσοστό ψήφων, οπότε οι ΑΝΕΛ αποκλείονται. Μένουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι δεν πρόκειται να συζητήσει τέτοια συνεργασία (εντάξει, κανείς μας δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι θα επιμείνει, αλλά ας το θεωρήσουμε δεδομένο) και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ψήφοι του προέρχονται από τον κεντροαριστερό χώρο είναι δυσκολότερη η προσέγγιση μαζί του. Άρα μένει η Χ.Α., που οι ψήφοι της προέρχονται κατά συντριπτική πλειοψηφία από το δεξιό χώρο. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι οι τωρινοί αρχηγοί και βουλευτές της δείχνουν να έχουν πάρει στα σοβαρά το ρόλο του αντισυστημικού κόμματος. Η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει προβληματική. Προκειμένου λοιπόν να προσεταιρίσουν τα ποσοστά της σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα, χρειάζεται να βρεθούν στην αρχηγία του κόμματος αυτού άτομα «διαχειρίσιμα», άτομα που θα μπορέσουν με κάποιο τρόπο να προωθήσουν οι κατέχοντες την εξουσία με τη βοήθεια των γερμανών αφεντικών τους, τα οποία έχουν αποδείξει ότι κατέχουν την «τεχνογνωσία» (βλ. Siemens, εξοπλισμοί, μνημόνια…). Πρώτο βήμα είναι λοιπόν η φυλάκιση των τωρινών ηγετών και δεύτερο βήμα το φύτεμα καινούριων υπάκουων στο σύστημα.

Ας πάμε λίγο πίσω για να θυμηθούμε τότε που ο γνωστός μνημονιακός ινστρούχτορας Μπάμπης μίλησε για μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή». Λίγες μέρες μετά είχαμε τη δολοφονία του Φύσσα και λίγες μέρες μετά ακολούθησαν οι συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής (παρακαλώ μην κάνετε αρρωστημένες σκέψεις). Φυσικά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω συγκεκριμένους σχεδιασμούς, αλλά καλό θα είναι να παρακολουθήσουμε και να ερμηνεύσουμε τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας τα προηγηθέντα και τις σκέψεις που ανέφερα πιο πάνω. Πολλά μπορεί να εξηγηθούν! Γιατί, μη μου πείτε ότι δεν σκεφτήκατε πως η δίωξη εναντίον του Κασιαδιάρη τη συγκεκριμένη στιγμή δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε γκάλοπ που κάνουν διάφορα sites για τις προτιμήσεις στο Δήμο της Αθήνας, τον δείχνουν να προηγείται. Και οι ανιστόρητοι κυβερνώντες με τη συνεχιζόμενη λάθος αντιμετώπιση του νεοναζιστικού προβλήματος θα ρίξουν πάλι νερό στο μύλο της Χ.Α. 

Τα σενάρια τέτοιου τύπου, σαν το παραπάνω, οι εμπλεκόμενοι τα χαρακτηρίζουν συνήθως ως συνομωσιολογικά. Σκεφτείτε όμως, πόσα τέτοια σενάρια κατά το παρελθόν, αποδείχτηκαν αργότερα ως αληθινά.

Τέλος θα εκφράσω την απογοήτευσή μου γιατί στη χθεσινή εκπομπή, ενώ συμμετείχε ο Βορίδης, ο οποίος, ως γνωστόν, διαδέχτηκε το Μιχαλολιάκο στην αρχηγία τής (προδρόμου της Χρυσής Αυγής) ΕΠΕΝ, δεν πιέστηκε να μας διαφωτίσει για τον τρόπο δράσης μιας τέτοιας ακροδεξιάς οργάνωσης. (Περισσότερα σχετικά στοιχεία για όσους αγνοείτε το παρελθόν του Βορίδη, σημερινού Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ - ξέρετε εκείνου του καλοντυμένου κυρίου με το μπλαζέ ύφος μονίμως ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του - μπορείτε να δείτε εδώ).
GreekBloggers.com