8 Οκτωβρίου 2013

Μήπως οι υπουργοί είναι εξωγήινοι;

Πριν από 6-7 χρόνια είχε πέσει στα χέρια μου ένα βιβλίο του David Icke (γνωστού Άγγλου ερευνητή-συνομωσιολόγου) στο οποίο διατεινόταν ότι αυτοί που εξουσιάζουν τις περισσότερες χώρες στον πλανήτη (πολιτικοί και επιχειρηματίες) είναι εξωγήινοι. Έγραφε ότι, αν τους έβγαζες το ανθρώπινο περίβλημα, θα έβλεπες το πραγματικό τους σώμα, που ήταν φολιδωτό και παρέπεμπε σε ερπετοειδή. Όπως ήταν φυσικό δεν συνέχισα το διάβασμα, αφού μου φάνηκε πολύ τραβηγμένη η θεωρία του εν λόγω συγγραφέα.
Χθες το βράδυ όμως, παρακολουθώντας στο Star την εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου, στην οποία είχε καλεσμένο τον Υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα και ακούγοντας τον τελευταίο να μιλάει, θυμήθηκα εκείνο το βιβλίο του David Icke. Σκέφτηκα, «λες να είχε δίκιο; λες πράγματι αυτοί που κυβερνούν να έχουν έλθει από άλλο πλανήτη;». 
Επί τρεις ώρες παρακολουθούσα έναν άνθρωπο (;) να αραδιάζει στους παρευρισκόμενους και στους τηλεθεατές αριθμούς, που δεν έλεγαν τίποτα στους ανέργους, στους συνταξιούχους, στους πολίτες που ψάχνουν στα σκουπίδια, στους συγγενείς αυτών που αυτοκτόνησαν, σε αυτούς που οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν είναι περισσότεροι από τα (ανύπαρκτα πολλές φορές) εισοδήματά τους, σε αυτούς που περιμένουν με τρόμο το χειμώνα, στους νέους που έχοντας πάρει ένα πτυχίο δεν έχουν τι να το κάνουν, στους… στους… Αράδιαζε αριθμούς με ένα πανηγυρικό ύφος, λες και είχε καταφέρει κάτι σε όφελος των πολιτών που περίμεναν μια αχτίδα φωτός και αντί γι’αυτό είδαν μια ακόμα μαύρη κουρτίνα να τους κρύβει την ελάχιστη υποψία φωτός.
Μάλιστα η αποξένωσή του από την πραγματικότητα φάνηκε περισσότερο, όταν αμφισβήτησε την περίπτωση ζευγαριού που, επειδή είχε μείνει άνεργο, η έγκυος γυναίκα αναγκάστηκε να κάνει έκτρωση! Τόση επαφή με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας! Τι άλλο να πει κανείς για τέτοιο άτομο;
Όσο για την εκπομπή, τα δυο τρίτα πέρασαν τόσο υποτονικά, που έφτασε να ζωηρέψει μόνο, όταν πήρε το λόγο ο γνωστός για το πράο ύφος του δημοσιογράφος κ.Στ.Λυγερός, για να κάνει κριτική στα μέχρι τότε λεγόμενα του καλεσμένου. Μετά από αυτό, φάνηκε να αναθάρρησαν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους και τόλμησαν να αντιπαρατεθούν στα όσα εξωφρενικά έλεγε ο υπουργός.

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε από τον παρουσιαστή ότι καλεσμένος θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Τι να ρωτήσεις κάποιον που δεν έχει κυβερνήσει; Τι θα κάνει αν έλθει στην εξουσία; Μήπως έχει κάνει κανείς στη χώρα μας, αφού κέρδισε τις εκλογές, αυτά που έλεγε πριν; Οπότε οι ερωτήσεις (σαν να τις βλέπω μπροστά στα μάτια μου) θα είναι πάλι οι τετριμμένες του τύπου «Θα καταργήσετε το μνημόνιο ή θα το επαναδιαπραγματευθείτε;»,  «με ποιους θα κάνετε κυβέρνηση, αν δεν έχετε αυτοδυναμία;», «που θα βρείτε τα λεφτά για να κάνετε αυτά που λέτε;»… ερωτήσεις που έχουν γίνει χίλιες φορές, έχουν απαντηθεί άλλες τόσες, αλλά κανείς δεν θέλει να θυμάται τις απαντήσεις. Ελπίζω να διαψευστώ και να έχει περισσότερο ενδιαφέρον η επόμενη εκπομπή, διαφορετικά δεν πρόκειται να καθίσω να την παρακολουθώ για ένα τρίωρο.


Τέλος, αναρωτήθηκα ποια ήταν η διαφορά της χθεσινής ανιαρής εκπομπής και των περσινών, αποκλειστικά διαδικτυακών, που είχαν ενδιαφέρον. Το συμπέρασμά μου είναι ότι έπαιξε ρόλο η επιλογή του καλεσμένου. Είναι καλύτερο να υπάρχουν πολλοί, όπως συνέβαινε τις περισσότερες φορές πέρσι, όταν υπήρχαν δημοσιογράφοι, πολιτικοί και κάποιοι σκεπτόμενοι άνθρωποι. Αν είναι ένας ο καλεσμένος, καλό θα είναι να πρόκειται για κάποιον με προσωπικότητα (θετική ή αρνητική) και όχι για κάποιον τόσο άχρωμο και αδιάφορο, όπως ήταν ο χθεσινός. Γιατί  – αν ξεχάσουμε την ιδιότητά του – μη μου πει κανείς ότι θα τον έκανε παρέα, αν τύχαινε να τον συναντήσει στον κύκλο του…  
GreekBloggers.com