8 Σεπτεμβρίου 2013

Η κεντρική ιδέα στο Inferno του Dan Brown είναι φανταστική;

Πριν λίγες μέρες, διαβάζοντας το τελευταίο βιβλίο του Dan Brown με τίτλο Inferno - στο οποίο ο "κακός" ήταν ένας επιστήμονας γενετιστής που είχε σκοπό να βρει τρόπο να προκαλέσει τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού με το επιχείρημα ότι εξαιτίας της ανεξέλεγκτης αύξησής του σε συνδυασμό με το πεπερασμένο της διαθέσιμης τροφής, του νερού, αλλά και της αύξησης περιβαλλοντικών προβλημάτων και κινδύνου επιδημιών, οδηγούνταν στην καταστροφή - θυμήθηκα ένα άρθρο που είχα διαβάσει πριν από αρκετούς μήνες, που αναφερόταν στη διατροφή ως μέσον ελέγχου της πληθυσμιακής αύξησης.
'Εψαξα, το βρήκα και το αναδημοσιεύω στο σημερινό post.


Σύγχρονη Διατροφή, Το μυστικό όπλο ελέγχου του πληθυσμού
(του Σπύρου Μακρή)

Το Διεθνές Συνέδριο Σχετικά με τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη (ICPD), που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο το 1994, ήταν μια επίσημη προπαγάνδα της ατζέντας των ελίτ της παγκοσμιοποίησης. Το συνέδριο παρέπεμπε σε μια ωραιοποιημένη εικόνα ενός υγιέστερου παγκόσμιου πληθυσμού, με καλύτερη ποιότητα ζωής και, άρα, μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Παρόμοια συνέδρια έχουν γίνει πολλά και όλα συνοδεύονται από μελέτες και εκθέσεις, που μέσα από ωραιόσχημες λέξεις και αισιόδοξα οράματα πείθουν ΜΜΕ και Κοινή Γνώμη να στηρίξουν έναν «οικογενειακό προγραμματισμό» με πρόσχημα τον υπερπληθυσμό στα υπανάπτυκτα έθνη, ενώ ουσιαστικά αποβλέπουν στη μαζική μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού κατά 80%. Ένας τρόπος επίτευξης είναι η στείρωση της Ανθρωπότητας μέσω διατροφής - ένα σχέδιο που μελετάται και μεθοδεύεται εδώ και δεκαετίες.

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΣΤΕΡΕΑΣ ΤΡΟΦΗΣ
Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα (ΓΤΤ), γνωστά ως «μεταλλαγμένα», είναι προϊόντα τα οποία έχουν προέλθει από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (GMO), στο γενετικό υλικό (DNA) των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί συγκεκριμένες αλλαγές, με τεχνικές Γενετικής Μηχανικής. Πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και οι εφαρμογές ήταν κυρίως σε προϊόντα γεωργικής προέλευσης (σόγια, καλαμπόκι, καλαμποκέλαιο κ.λπ.), ενώ στις μέρες μας υπάρχει πλέον ακόμα και ΓΤ χοιρινό, ΓΤ σολομός κ.α. Οι όποιες αμφιβολίες εκφράζονται για τα ΓΤΤ από τον χώρο της κατεστημένης επιστήμης αφορούν μόνο στην ποιότητά τους και περιορίζονται κυρίως στη διατροφική τους αξία, στον περιβαλλοντικό κίνδυνο, στο αν προκαλούν αλλεργίες και στη μεταφορά DNA από αυτά στον άνθρωπο. Κατά τα άλλα, οι επίσημες έρευνες φαίνονται καθησυχαστικές.

Ωστόσο, το 2005 οι έρευνες της δρ. Irina Ermakova, από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας, πάνω σε μωρά αρουραίων που τρέφονταν με ΓΤΤ, και συγκεκριμένα σόγια, απέδειξαν ότι περισσότερα από τα μισά πέθαναν πέντε φορές γρηγορότερα από τον φυσιολογικό ρυθμό θανάτων της ομάδας αρουραίων που δεν τρέφονταν με ΓΤ σόγια. Ήταν, δε, μικρότερα σε μέγεθος και παρουσίαζαν δυσκολίες στην αναπαραγωγή.
Ιταλοί επιστήμονες, σε δικές τους έρευνες, συμφωνούν σε γενικές γραμμές με την Ermakova, ενώ μελέτη της αυστριακής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2008 έδειξε ότι, όσο περισσότερο ΓΤ καλαμπόκι τάιζαν τα ποντίκια, τόσο μικρότερο ήταν το μέγεθός τους και η αναπαραγωγική τους ικανότητα.
Σε παρόμοια συμπεράσματα κατέληξαν επιστήμονες από το Ιατρικό Κολέγιο του Baylor στο Τέξας, όταν έρευνες που έγιναν σε ΓΤ καλαμπόκι αποκάλυψαν δύο παράγοντες που σταματούσαν τον αναπαραγωγικό κύκλο στα θηλυκά, ενώ ένας παράγοντας περιόριζε επίσης την αρσενική σεξουαλική συμπεριφορά. Και οι δύο ουσίες συνέβαλαν στην αύξηση του καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Η Αμερικανική Ακαδημία Περιβάλλοντος και Ιατρικής επισημαίνει σοβαρούς κινδύνους υγείας που συνδέονται με τα ΓΤ τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένης της υπογονιμότητας.

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΥΓΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΕΡΑ
Ωστόσο, μέρος της διατροφής δεν είναι μόνο η όποια στερεή τροφή. Παραδείγματος χάριν, η ασπαρτάμη βρίσκεται στα περισσότερα αναψυκτικά, ροφήματα και διαιτητικά προϊόντα τύπου «sugar free», ή χαμηλών ή και μηδενικών θερμίδων. Ο γνωστός δημοσιογράφος, Alex Jones, τονίζει τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας, τα οποία έδειξαν α) αποβολές σε γυναίκες που έπιναν αναψυκτικά φορτωμένα με ασπαρτάμη, β) πολύ χαμηλότερο βάρος από τον μέσο όρο στα μωρά, σε περίπτωση γέννησης και γ) πρόωρη γέννηση. Σύμφωνα με τον FDA (Ομοσπονδιακό Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ), η ασπαρτάμη προκαλεί εγκεφαλικές επιπλοκές και ένα σωρό άλλες παρενέργειες.
Ο δρ. James Bowen, νευρολόγος, επισημαίνει ότι η ασπαρτάμη «καταστρέφει τη γυναικεία σεξουαλική ανταπόκριση και προκαλεί την ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία. Πέραν αυτού, διαταράσσει την ανάπτυξη του εμβρύου, ματαιώνοντάς την ή προκαλώντας της ελαττώματα. Και αν ένα παιδί γεννηθεί, η ασπαρτάμη μπορεί αδίστακτα να καταστρέψει το DNA του μωρού. Είναι η κατάρα των μελλοντικών γενεών».
Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του, ο δρ. Russel L. Blaylock, νευροχειρουργός και συγγραφέας, επισημαίνει την αντίθεσή του στη φθορίωση του νερού. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτή βασίζεται στα προγράμματα αποπληθυσμού που δημιούργησε το 'Ιδρυμα Ροκφέλερ σε συνεργασία με τους Ναζί, τα οποία ήταν η βάση των σύγχρονων πρακτικών «ευγονικής» και είχαν χρηματοδοτήσει, μεταξύ άλλων, οι μεγιστάνες Φορντ και Κάρνεγκι. Ονόμασαν το πρόγραμμα «Επιστήμη του Ανθρώπου» και ήταν μια προσπάθεια εφαρμογής Κοινωνικής Μη­χανικής στην ανθρωπότητα, για να εξοντωθούν όσοι θεωρούν­ταν «ανεπιθύμητοι» για την ελίτ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το φθόριο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Ρώσους σε πειράματα ελέγχου του εγκε­φάλου που διεξήγαγαν σε κρατούμενους στα Γκούλαγκς και, μετέπειτα, από τους Ναζί. Σύμφωνα με τον Blaylock, το νερό που καταλήγει στο τραπέζι εκατομμυρίων καταναλωτών των ΗΠΑ φθοριώνεται. Στην Ευρώπη δεν φθοριώνεται - εκτός από το νερό της Αγγλίας που φθοριώνεται κατά 60%, επιβάλλοντας την ίδια πρακτική και στην Ιρλανδία, γεγονός που μάλλον σχε­τίζεται με την «επιδημία» νευρολογικών δυσλειτουργιών στον Δυτικό κόσμο.
Επιπλέον, το φθόριο προκαλεί αλλοίωση του IQ και αυξάνει τη στειρότητα ή την έλλειψη γονιμότητας, όταν η έκθεση σε αυτό είναι καθημερινή και μακροχρόνια. "Το φθόριο, ακόμα και σε μικρές ποσότητες, είναι ένα δηλητήριο, για το οποίο ακόμα δεν έχει βρεθεί ικανό αντίδοτο. Κάθε εξολοθρευτής γνω­ρίζει πολύ καλά ότι είναι ένας αποτελεσματικός δολοφόνος αρουραίων", είχε πει ο Charles Perkins το 1954.

ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
Παρά τις επισημάνσεις γιατρών και επιστημόνων, τις πολλα­πλές έρευνες και μελέτες, κρατικοί Οργανισμοί Τροφίμων και Φαρμάκων, ΜΚΟ, πολυεθνικές που ελέγχουν ή χρηματοδοτούν κρατικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς, συνεχίζουν να δί­νουν εγκρίσεις σε τέτοιες ουσίες. Κατά κύριο λόγο αυτά συμ­βαίνουν στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες περ­νούν προς το παρόν από έλεγχο. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν «πα­ραθυράκια», μέσω των οποίων μπορούν σχετικά εύκολα να φτάσουν σε κάθε οικογενειακό πιάτο, όπως ήδη γίνεται με την ασπαρτάμη. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; α) Κατ’ αρχάς, νόμιμα. Η ασπαρτάμη υπάρχει στα περισσότερα αναψυκτικά διαίτης, σε διάφορα ροφήματα, ακόμα και σε τσί­χλες που έχουν παγκόσμια κυκλοφορία, β) Σε κάποιες χώρες επιβάλλεται. Στο Ιράκ, μέσα στα βασικά νομοσχέδια του Πωλ Μπρέμερ, του Αμερικανού προσωρινού διοικητή του Ιράκ, υπήρχε και η υποχρέωση του Ιράκ να χρη­σιμοποιεί μόνο γενετικά τροποποιημένους σπόρους, γ) Παρακάμπτοντας νομοθετήματα που έχουν κενά σε τροφι­κούς ή άλλους συνδυασμούς, τους οποίους ο νόμος δεν μπο­ρεί να «τσιμπήσει» εγκαίρως.
Στην Κίνα, όπου απαγορεύονται τα ΓΤΤ, ξέσπασε μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο με τα «λαστιχένια αυγά», όπως τα αποκάλεσαν, καθώς χοροπηδούσαν κατά το βράσιμο, ενώ ήταν ιδιαιτέρως σκληρά. Αυτό συνέβη διότι οι κότες κατανάλωσαν με­γάλες ποσότητες τροφής εμπλουτισμένης με γκοσιπόλη (μια τοξική ουσία που βρίσκεται στα υπολείμματα του βαμβακόσπορου και, με την κατανάλωση, προσκολλάται στον κρόκο των αυγών). Ο βαμβακόσπορος χρησιμοποιείται στην τροφή των πουλερικών ως επιπρόσθετη πηγή πρωτεΐνης. Μεγάλες δόσεις από αυτή την τοξική ουσία μπορούν να καταστείλουν τη δρα­στηριότητα του σπέρματος. Η γκοσιπόλη έχει χρησιμοποιηθεί, επίσης, στα ανδρικά αντισυλληπτικά χάπια.
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό περιστατικό αφορά στον Jerry Rosman, έναν χοιροτρόφο από την Αϊόβα. Καλλιεργούσε ΓΤΟ καλαμποκιού από το 2000 και πέρυσι αποφάσισε να θρέψει με αυτό το καλαμπόκι τους χοίρους του. Ως αποτέλεσμα, όλες οι χοιρομητέρες έγιναν στείρες και, στη συνέχεια, ο ίδιος κή­ρυξε πτώχευση...
Η EΠIΜΟΝΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ Γ.Τ.Τ.
Παρά τις προειδοποιήσεις πολλών επιστημόνων, ο FDA απο­φάσισε να επιτρέψει την κυκλοφορία των ΓΤΤ και, μάλιστα χωρίς την κατάλληλη προειδοποιητική ένδειξη. Το «κακό», όμως, δεν περιορίζεται στις ΗΠΑ, καθώς μεγάλες εταιρείες που παράγουν ΓΤΤ προσπαθούν να περάσουν την άποψη στο ευρύ κοινό ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι από τις τροφές αυτές.
Η Βρετανική Εταιρεία Ιατρικής επισημαίνει σε έκθεσή της ότι, πέρα από την αμφιλεγόμενη ασφάλεια των μεταλλαγμένων τροφίμων, πολλές αντίστοιχες ανησυχίες και προβληματισμοί ισχύουν και για τα κανονικά τρόφιμα. Αν και αρκετές τέτοιες εκθέσεις κρύβουν από πίσω μεγάλα συμφέροντα, συχνά γίνον­ται η αφετηρία για να προωθηθούν προϊόντα που, στην ουσία, είναι υπό έρευνα ή αμφίβολης ποιότητας.
Τα προϊόντα αυτά επιμένουν να προωθούνται, βάσει του επι­χειρήματος ότι αποτελούν λύση σε πολλά προβλήματα που α­φορούν την Ανθρωπότητα. Οι ΓΤ καλλιέργειες είναι ανθεκτικές στα ζιζάνια, που σημαίνει οικονομία για την τσέπη των αγρο­τών, αλλά και οικολογική συνείδηση. Επίσης, θεωρούνται πα­νάκεια στο πρόβλημα πείνας στις υποανάπτυκτες χώρες, υπο­σχόμενες να αντιμετωπίσουν την απειλή του υποσιτισμού. Πα­ράλληλα, ασκούνται πολύ μεγάλες πιέσεις για να παρακαμφθεί η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, η οποία έχει θέσει αρκετούς πε­ριορισμούς, και σύντομα αναμένονται αλλαγές και σε αυτήν πάνω στο θέμα εισαγωγής των μεταλλαγμένων.
Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, γίνεται φανερό ότι, πέρα από το κέρδος, υπάρχει κάποιο «θολό» κίνητρο που ωθεί στην παράκαμψη προειδοποιητικών ερευνών και απαγορεύσεων. Αποτέ­λεσμα: η αλήθεια δεν φτάνει ποτέ στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
Το βιβλίο Ecoscience, γραμμένο το 1977 από τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, John P. Holdren, δίνει αποκα­λυπτικές λεπτομέρειες για την προσχεδιασμένη γενοκτονία στον πλανήτη. Αναλύει με πολλές λεπτομέρειες την ανάγκη για μια ολοκληρωτικού τύπου επιβολή μέτρων προκειμένου να μει­ωθεί ο πληθυσμός, συμπεριλαμβανομένης και της στείρωσης.
Στο αποχαρακτηρισμένο (το 1989) έγγραφο του 1974, με τίτλο Μνημόνιο Εθνικής Ασφάλειας 200 (National Security Memorandum 200), ο Henry Kissinger περιγράφει ένα σχέ­διο που θα εκμεταλλευτεί την παγκόσμια έλλειψη τροφίμων ως όπλο, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση του πληθυσμού στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Συγκεκριμένα στοχοποιούνται 13 χώρες. Και όλες, τι σύμπτωση, με ιδιαίτερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον: Ινδία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Νιγηρία, Μεξικό, Ινδονησία, Βραζιλία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Αίγυπτος, Τουρ­κία, Αιθιοπία και Κολομβία. Για όσες από αυτές έχουν πρό­βλημα υποσιτισμού και πείνας, η παγκόσμια ελίτ (η οποία και το δημιούργησε) διατείνεται ότι προσφέρει απλόχερα ΓΤΤ ως φτηνή και οικολογική λύση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εμφανίζεται ως ο επίσημος συνεχιστής του σχεδίου Kissinger, που αποβλέπει από πολλά πεδία στη μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού, υπό το κωδικό όνομα «Global 2000».
Ονόματα όπως Rockefeller, Turner, Gates, το ίδρυμα Bill και Melinda Gates, η Λέσχη Bilderberg είναι μόνο μερικοί από τους εκφραστές της ελίτ που, ανάμεσα σε πολλούς άλλους τρό­πους (αεροψεκασμούς, εμβόλια, υδράργυρο, φυτοφάρμακα, κλωνοποιημένο κρέας, rBGH κ.λπ.), προωθούν υπογείως τα ΓΤΤ ή διοχετεύουν ουσίες που προκαλούν υπογονιμότητα.
Ο γνωστός δημοσιογράφος Alex Jones δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του και γνωρίζει εκατοντάδες εγχειρίδια και κυβερνη­τικά έγγραφα, όπου πάνω από 80 χρόνια πριν, οι ελίτ του Δυ­τικού κόσμου είχαν μιλήσει για την αλλοίωση των τροφίμων και του νερού που θα "αποστειρώνουν" τον πληθυσμό για σκο­πούς ευγονικής, μέσω ενός παγκόσμιου αστυνομικού κράτους.
Η τρομοκρατία για έναν επερχόμενο παγκόσμιο λοιμό, η «προστασία» του περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την «αθωότη­τα» και την «ασφάλεια» των ΓΤΤ, δεν θα αργήσουν να επιδιώ­ξουν επίσημα τη στείρωση καί μέσω του δικού μας τραπεζιού.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Ο κίνδυνος φαντάζει να είναι ακόμα σε «νηπιακή» κατάσταση, αλλά σίγουρα δεν είναι καθόλου μακρινός. Αρκετά ΓΤΤ, χωρίς ένδειξη, φημολογείται ότι βρίσκονται σε ράφια προς κατανά­λωση. Μπορεί στη χώρα μας να μη φθοριώνεται το νερό, αλλά πόσα αμερικανικά κτηνοτροφικά ή άλλα προϊόντα καταναλώ­νουμε, τα οποία έχουν πλυθεί, ξεδιψάσει και ποτιστεί με φθοριωμένο νερό, ή έχουν ταϊστεί με ΓΤΤ; Πόσοι τόνοι βαμβακό­σπορου (με γκοσιπόλη) καταναλώνονται από πουλερικά, μέχρι να αποκαλυφθεί κάποιο σκάνδαλο; Αυτά και άλλα παρόμοια εισαγόμενα προϊόντα δεν προκαλούν στείρωση στον άνθρωπο;
Πρόσφατα, αγορανομικές διατάξεις προβλέπουν και επιτρέ­πουν την πώληση ληγμένων προϊόντων (εκείνων που μπορούν να αντέξουν για λίγο καιρό ακόμα, πέρα από την προβλεπόμενη ημερομηνία) σε πολύ χαμηλότερη τιμή...
Η επίθεση στη χώρα, σε όλα τα μέτωπα, είναι τα τελευταία χρόνια έντονη και συνεχής. Πόσο μακριά βρίσκεται ο καιρός που θα πωλούνται όσα περιγράφονται στο άρθρο αυτό σε πολύ χαμηλές τιμές; Προϊόντα που θα τα βαφτίσουν «όμορφα» και «εύηχα» και θα τα κάνουν ελκυστικά στο μάτι και το αυτί, ώστε να καταναλωθούν άμεσα... Η οικονομική κατάντια, στην οποία έχει βρεθεί ο περισσότερος κόσμος, δεν θα τον οδηγήσει στην αγορά τους επειδή θα είναι πολύ φτηνά;
Μπορεί κανείς να φανταστεί τι επιπτώσεις και παρενέργειες μπορεί να επιφέρει ένας συνδυασμός των παραπάνω σε αυτή την γενιά, οι οποίες θα εκδηλωθούν κυρίως στην επόμενη. Ο αριθμός σπέρματος μειώθηκε σε όλο τον Δυτικό κόσμο ρα­γδαία, ενώ προβλέπεται ότι στην επόμενη γενιά ένα μεγάλο πο­σοστό των ανδρών θα είναι στείροι.
Λόγω όλων αυτών απαιτείται επαγρύπνηση και κρίνεται αναγκαίο πλέον να γίνουμε, εμείς οι καταναλωτές, οι διαχει­ριστές και αξιολογητές των κινδύνων αυτών. Διότι, παρά τις διάφορες μορφές δράσης που αναλαμβάνουν την πρόληψη ή εξάλειψη των επικίνδυνων προϊόντων, πασχίζοντας για την ενημέρωση του καταναλωτή, αυτές δεν μπορούν να είναι παρούσες σε κάθε ράφι πώλησης. Η γνώση και η προσωπική δραστηριοποίηση είναι η καλύτερη πρόληψη.

Το θέμα δεν εξαντλείται έτσι απλά ούτε ως προς το πόσο επι­βλαβή είναι κάποια προϊόντα, ούτε ως προς τις νομοθεσίες, ούτε ως προς το ποιοι και πώς μεθοδεύουν πράγματα και κα­ταστάσεις. Το παρόν άρθρο θα μπορούσε να θεωρηθεί απλά ως μια εισαγωγή ή περίληψη για τα όσα σχεδιάζονται να ζήσει η Ανθρωπότητα - όση απομείνει!
GreekBloggers.com