21 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, με εθνική αξιοπρέπεια, τουλάχιστον

Το θέμα με το κούρεμα των καταθέσεων στις Κυπριακές τράπεζες είναι δύσκολο να αναλυθεί τώρα, ώστε να πει κάποιος ποιά ήταν η ενδεδειγμένη λύση τη συγκεκριμένη στιγμή που τέθηκε.
Και αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο πού θα καταλήξει. Λύση ανώδυνη δεν φαίνεται να υπάρχει. Ίσως οι Κύπριοι πολίτες να φθάσουν στο επίπεδο καταστροφής που έχουν φτάσει οι Έλληνες πολίτες. Αλλά με μια μεγάλη διαφορά: Θα έχουν διατηρήσει την εθνική τους αξιοπρέπεια.
Κι αυτό χάρη στους πολιτικούς τους που στάθηκαν όρθιοι μπροστά στους δανειστές και αντέτειναν ένα βροντερό ΟΧΙ απέναντι στις καταστροφικές προτάσεις των "δανειστών", έστω και αν δεν ήξεραν τί θα τους ξημερώσει την επόμενη μέρα (ίσως και μια άλλη καταστροφή!;).

Χάρη σε αυτή την απόφαση της βουλής τους όμως, μπορούν να ελπίζουν σε κάτι λιγότερο επώδυνο.
Οι πολιτικοί τους πάντως, βλέπουμε ότι προσπαθούν αυτές τις μέρες να βρουν μια άλλη λύση, κάνουν προτάσεις, δεν προχώρησαν στην εύκολη κίνηση, να ψηφίσουν έναν νόμο περικοπής μισθών και συντάξεων. 
Προσπαθούν, ... γι'αυτό ό,τι και να αποφασίσουν στη συνέχεια, θα έχουν μαζί τους το λαό, επειδή αφουγκράστηκαν κι έκαναν αυτό που εκείνος ήθελε. Επειδή έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν εκλεγεί από το λαό για να προασπίζουν πρώτα τα δικά του συμφέροντα.
Άκουσα κάποιον κύπριο πολιτικό να λέει "και αν ψηφίζαμε αυτό που μας ζητούσαν οι δανειστές τώρα, πώς θα ξέραμε ότι δεν θα έρχονταν σε έναν, δύο ή τρεις μήνες να μας ζητήσουν κάτι άλλο, περισσότερο επώδυνο;". Σας θυμίζει κάτι αυτό;
Είναι περιττό να κάνω τη σύγκριση με τους έλληνες πολιτικούς! Όλοι τις κάνουμε κάθε μέρα, από τη Δευτέρα και μετά.
Συγκρατώ μόνο μια τηλεοπτική εικόνα: τους κύπριους βουλευτές να βγαίνουν από τη βουλή μετά την ψηφοφορία και τους πολίτες να τους χειροκροτούν και να τους αγκαλιάζουν.
Ευχόμαστε λοιπόν κι ελπίζουμε όλοι οι έλληνες (αλλά και όλοι οι λαοί της νότιας Ευρώπης, πιστεύω) αυτό το ΟΧΙ να τους βγει σε καλό και να αποτελέσει την αρχή της αντεπίθεσης των καταπιεσμένων λαών απέναντι σε αυτή την ολοκληρωτικού τύπου οικονομική επίθεση που έχουν δεχτεί από τον γερμανικό άξονα!

GreekBloggers.com