24 Νοεμβρίου 2012

Editorial του τεύχους 68 του Nexus



 Παραθέτω ως τροφή για σκέψη το editorial  του Στάμου Στίνη από το Nexus Νοεμβρίου 2012:


Μεγάλη εντύπωση, αλλά και ιδιαίτερο ερευνητικό εν­διαφέρον έχει προκαλέσει σε διεθνείς πολιτικούς και κοινωνικούς αναλυτές, που κινούνται εκτός θυλάκων του κατεστημένου, το φαινόμενο του «ελληνικού μαζοχισμού» που φανερά εκδηλώνεται τα δύο τελευταία χρόνια, - και ιδιαί­τερα το τελευταίο εξάμηνο. Αναφέρομαι στην εντελώς «παρά­λογη» και αψυχολόγητη παθητικότητα και στωικότητα, με την οποία ή πλειοψηφία των Ελλήνων δείχνει να υπομένει στην πράξη -ασχέτως τού πώς εκτονώνεται λεκτικά ή φαντασιακά- την τεράστιας κλίμακας καταστροφή που συντελείται σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς της.
EV προκειμένω, πέρα από το καθαρά ερευνητικό ενδιαφέ­ρον, μία σειρά από συνειδητοποιημένοι πολιτικά κύκλοι του εξωτερικού με τους οποίους επικοινωνώ, μου εκφράζουν ανοι­χτά την ανησυχία τους γι’ αυτό το φαινόμενο, όχι μόνο από εύ­λογη ευαισθησία και αίσθημα αλληλεγγύης προς τους «χειμα­ζόμενους» Έλληνες, αλλά επειδή κυρίως φοβούνται για το τι θα γίνει όταν έρθει και η δική τους σειρά...
Εάν τελικά έχουμε να κάνουμε με ένα κορυφαίο πείραμα κοινωνικής μηχανικής, μου λένε, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Γιατί εάν το «πειραματόζωο Ελλάδα» αναδείξει νέες, προηγμένες μεθόδους ελέγχου της συνείδησης και χειραγώγησης των πολιτών, τότε, αργά ή γρήγορα, η διεθνής ελίτ θα σπεύσει να τους εφαρμόσει σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο. Εάν οι πάντοτε θεωρούμενοι ως κατ’ εξοχήν «ανυπότακτοι» 'Ελληνες πέσουν και καταπιούν τελικά το «μπλε χάπι» του νεοταξικού matrix, ποιος άλλος ευρωπαϊκός ή αμερικανικός λαός θα κα­ταφέρει να γλυτώσει; Γι’ αυτό και η σημερινή «μάχη της Ελλά­δας» είναι όχι μόνο ανάλογης, αλλά πολύ μεγαλύτερης στρα­τηγικά σημασίας από αυτή της «μάχης της Κρήτης» κατά το Β’ Π.Π.! Εάν, τότε, η καθυστέρηση της εφαρμογής των σχεδίων του Άξονα άλλαξε καθοριστικά τον ρου της Ιστορίας, τώρα μια ματαίωση της ελληνικής υποδούλωσης στο παγκόσμιο χρηματιστικό σύστημα, θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τα σχέδια των επικυρίαρχων, Καθώς η «ελληνική αντίσταση» θα μεταλα­μπαδευόταν σε μια σειρά από άλλες Δυτικές κοινωνίες που ήδη νιώθουν την καυτή ανάσα των αγορών να κοντοζυγώνει στο σβέρκο τους.


Το μείγμα του φαρμάκου παθητικότητας, με το οποίο ποτί­ζουν τόσους μήνες τον ελληνικό λαό, έχει τεθεί στο μικρο­σκόπιο και αναλύεται διεξοδικά, προκειμένου να μπορέσει να βρεθεί έγκαιρα το κατάλληλο αντίδοτο. Ορισμένα από τα δηλη­τηριώδη συστατικά του έχουν ήδη επισημανθεί και παρουσιά­ζονται ως εξής:
Γενικευμένη «εξαγορά» των βασικών συστημικών συντελε­στών και στελεχών της ελληνικής οικονομικής, πολιτικής, εκπαιδευτικής και δημοσιογραφικής ελίτ, ώστε ο λαός να αισθά­νεται ακέφαλος, προδομένος και παραδομένος στους δανει­στές από τους ίδιους τους ταγούς του.
  Βαθιά ενοχοποίηση των πολιτών, μέσω των μηχανισμών προπαγάνδας και των κατεστημένων ΜΜΕ, ως δήθεν κατ’ εξο­χήν υπευθύνων για την κρίση.
          Καλλιέργεια του μύθου μιας «παντοδύναμης ΝΤΠ», στην οποία η «μικρή Ελλάδα» είναι αδύνατο να αντισταθεί.
  Πρόκληση «σοκ και δέους» και ακραίας απαισιοδοξίας, μέσω ανακυκλούμενων -διεθνών και εγχώριων- επιθέσεων, απειλών και διασπειρόμενων φημών περί επικείμενης πτώχευ­σης και επερχόμενης εθνικής τραγωδίας. Διαρκής τρόμος ότι, εάν δεν υποκύψει ο λαός, θα έρθουν πολύ χειρότερα.
  «Διαίρει και βασίλευε». Διάσπαση της ενότητας των πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων, επιρρίπτοντάς τους διαδοχικά την όλη ευθύνη της κρίσης, στρέφοντας ουσιαστικά το ένα εναντίον του άλλου. Εγκλωβισμός των πολιτών στην υπεράσπιση των στενών τους επαγγελματικών συμφερόντων, προκειμένου να μη δρουν συντονισμένα κατά του συστήματος.
Κατεδάφιση του εθνικού φρονήματος του λαού, ταυτίζον­τας κάθε τι το ελληνικό ως συνώνυμο της απάτης, της διαφθο­ράς, της ανυποληψίας, της τεμπελιάς και της αναχρονιστικότητας - τώρα πλέον και της κακομοιριάς και της ένδειας. Καλ­λιέργεια αισθήματος εθνικής απομόνωσης μέσα σε μια εχθρική διεθνή ατμόσφαιρα.
Δημιουργία σκόπιμης σύγχυσης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, μέσω ενός «θεάτρου» προσυμφωνημένων ρόλων, όπου κάποιοι εμφανίζονται ως «καλοί και διαφωνούντες» -ώστε να αισθάνεται ο λαός πως τον υποστηρίζουν- και κάποιοι άλλοι ως ακραίοι, που στο τέλος αναγκάζονται να «υποχωρήσουν» προς όφελος των πολιτών.
Εμφύτευση αισθημάτων βαθιάς ανασφάλειας και συντηρη­τισμού μέσω της διογκούμενης εγκληματικότητας, της ανεξέ­λεγκτης λαθρομετανάστευσης, της δράσης παρακρατικών μη­χανισμών και της διασποράς φημών περί επικείμενου εθνικού διχασμού.
  Αχρήστευση των παραδοσιακών τρόπων αντίστασης του λαού, μέσω ακραίας καταστολής και προβοκατόρικης δράσης πυρήνων συντονιζόμενων από Μυστικές Υπηρεσίες.
Τέλος, κρίνεται ότι σημαντικό ρόλο στην παρατηρούμενη «ελληνική παθητικότητα» παίζουν και κάποιοι άλλοι, αφανείς αλλά προηγμένης τεχνολογίας παράγοντες, που ξεκινούν από Η/Μ εκπομ­πές και άλλα μη-θανατηφόρα όπλα, καθώς και σε υποσυνεί­δητα μηνύματα μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου. Όλα εστιά­ζουν τη δράση τους στο νευροψυχικό ανθρώπινο πεδίο, προκαλώντας υπνηλία, κόπωση, αλλεργίες, άγχος, τάσεις αυτοκτο­νίας και αίσθημα ανημποριάς, απελπισίας και υποταγής.

Βλέπουμε ότι αυτό το άκρως τοξικό μείγμα των τακτικών και μεθόδων, στις οποίες υποβάλλεται το «πειραματόζωο η Ελλάς», αποτελεί αντικειμενικά έναν τεράστιο κίνδυνο συνο­λικά για τα έθνη και τους λαούς όλου του κόσμου. Γι’ αυτό η «μάχη της Ελλάδας» εξελίσσεται σε «μητέρα όλων των μαχών». Και λέω «εξελίσσεται», επειδή ουσιαστικά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και για κανέναν. Μάλιστα, ακούω πως το «αντίδοτο» βρίσκεται ήδη στη φάση της ολοκλήρωσής του και δεν θα αρ­γήσουμε να το δούμε να «κυκλοφορεί» μαζικά στην Ελλάδα, με στόχο να αλλάξει τα δεδομένα με απρόσμενο τρόπο.
Στάμος Στίνης
GreekBloggers.com